Eges Dyslexiezorg

inleiding

EGES Dyslexiezorg is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met dyslexie en leerachterstanden. Dit doen ze door middel van hun eigen methoden en principes maar ook principes die zijn ontwikkeld door andere deskundigen op het gebied van onderwijs. EGES is gevestigd in Den Oever en werkt op scholen in de kop van Noord Holland.

Voor EGES ontwikkelde ik de huisstijl, ontwierp de website en promotiemateriaal en geef ik lesmaterialen een gezicht.

kleurrijk en modern

In de huisstijl hebben we gekozen veel verschillende kleuren te laten terugkomen. Deze kleuren hebben meerdere betekenissen. Allereerst symboliseert het de vele wijzen van aanpak bij dyslexie. Daarnaast refereren de kleuren naar de de verschillende vakgebieden (EGES helpt niet alleen met de Nederlandse taal maar ook bijvoorbeeld Engels en Frans) en leeftijden van de leerlingen (EGES geeft ook bijles aan middelbare scholieren en volwassenen).

de creativiteit in het logo

De vorm van het logo is afgeleid van de ‘Ananse Ntontan’, een symbool voor de wijsheid, creativiteit en de “complexiteiten in het leven”. Dit past bij EGES omdat ze hun wijsheid over brengen op de leerlingen. Daarnaast wordt dyslexie vaak in verband gebracht met een verhoogde creativiteit en kunnen dyslexie en andere leerproblemen worden geïnterpreteerd als “complexiteiten van het leven”.

Een ander element dat in de huisstijl terugkomt zijn de horizontale lijnen bij koppen en titels; een subtiele verwijzing naar traditionele schoolschriften. EGES is een moderne organisatie maar ziet ook de waarde van traditionele middelen als pen en papier.

visitekaartjes en een
nette e-mail handtekening

Iedere werknemer heeft een persoonlijk visitekaartje en een e-mailhandtekening. Ook hierbij komen de lijnen bij de titels terug. Zo komt ieder contact, zowel via mail als face-to-face, hetzelfde over.

informatieve folders

Om meer uitleg te geven over hun visie op dyslexie heeft EGES Dyslexiezorg mij gevraagd folders te ontwerpen en te laten drukken. Ik heb twee folders gemaakt; een met informatie over Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en een tweede met informatie over dyslexie bij kleuters. De kleurrijke huisstijl van EGES leent zicht erg goed om alle informatie overzichtelijk weer te geven.

custom website

Dit alles komt terug in de volledig custom gemaakte website speciaal voor EGES. Het design is volledig gebaseerd op alle elementen uit de huisstijl. De site is qua content niet bepaald klein. Dit is echter aan de voorkant niet te zien omdat we de structuur van de site is vrij simpel hebben gemaakt. We werken op elke pagina met twee menu’s; één die altijd blijft staan en voor de gebruiker van de site gemakkelijk te vinden is, en een ander die per pagina verschilt. Deze balk, die voorzien is van het schriftlijntjes-stijlelement, scrolt mee met de pagina. Hierin zijn de subkoppen te vinden van de pagina’s.